Ποινή κάθειρξης συνολικά 7 ετών για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών του πλοίου και 10 μηνών για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά στον πλοίαρχο του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά την 5η Σεπτεμβρίου 2023.
Ο πλοίαρχος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών πλοίου με αποτέλεσμα τον θάνατο, καθώς και για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία.
Ακόμη, στον ύπαρχο του πλοίου, που κρίθηκε επίσης ένοχος, επιβλήθηκε ποινής κάθειρξης 12 ετών για ανθρωποκτονία και 12 μηνών για κατάχρηση εξουσίας.
Ο ύπαρχος ήταν κατηγορούμενος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και της κατάχρησης εξουσίας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εφέσεις δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αθώοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία ο ναύκληρος και ο υποπλοίαρχος.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο Blue Horizon, που αναχωρούσε για την Κρήτη, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο βρισκόταν στη φάση του απόπλου.
Ο άτυχος επιβάτης πέθανε από πνιγμό, λόγω της περιδίνησης των υδάτων που προκάλεσε η προπέλα του πλοίου.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο αρχείου:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το «απόλυτο» μυστικό! Επιστήμονες δημιούργησαν κρυπτογράφηση που ούτε κβαντικοί υπολογιστές δεν μπορούν να σπάσουν
- Χαμός στις ΗΠΑ με την εκτόξευση της Artemis II! Κόσμος στις παραλίες κοιτούσε τον ουρανό, vid
- FT: O Τραμπ απείλησε να σταματήσει την προμήθεια όπλων για την Ουκρανία
- Η κακοκαιρία σάρωσε τα νησιά του νοτίου Αιγαίου
- Ενθουσιασμένος ο γιος του Τραμπ με την εκτόξευση Artemis II! Δημοσίευσε βίντεο
- «ERMINIO»: 483 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στο λεκανοπέδιο
- Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
- Εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ εν μέσω του διαγγέλματος Τραμπ
- Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Κυψέλη
- Σεισμός 7,4 βαθμών ταρακούνησε την Ινδονησία: Ένας νεκρός, vid









