Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 2.799.304,59 ευρώ –θα καλυφθεί από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ από εθνικούς πόρους του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων– και οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και επισκευή οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και πάσης φύσεως εξοπλισμού του ΕΚΠΑ, για το χρονικό διάστημα 2025-2026, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη πρόσβαση και η ορθή λειτουργία των υποδομών του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μετά τις εργασίες οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι ερευνητές αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα λαμβάνουν ποιοτικότερη εκπαίδευση, σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον, ενώ παράλληλα, θα υποστηριχθεί η έρευνα καθώς σε πολλά συγκροτήματα του Πανεπιστημίου υπάρχουν εργαστήρια που εξυπηρετούν εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα.
Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αυτή τη φορά σε επίπεδο υποδομών και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο που διαθέτει η χώρα μας. Η αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, καθώς θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας μέσα από την παροχή σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων, για τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Frantz Listz: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο συνθέτης “φαινόμενο” που προκαλούσε φρενίτιδα στο κοινό
- Με 159 «ναι» πέρασε στην Βουλή η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Ο φόρος που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές γκρίνιες στην Ιταλία
- Συνεχίζονται οι επιτυχείς επιχειρήσεις των Ρώσων στις περιοχές Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ
- Σπάνιο στιγμιότυπο από τους θαλάσσιους πάγους που επέστρεψαν στην ανατολική Σιβηρία, vid
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο αναμένεται αύριο στο Ισραήλ
- Σύσταση εθνικής επιστημονικής επιτροπής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση
- Νέες εξελίξεις στο Ισραήλ: Κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε πει ο Τραμπ
- Το Ιράν λέει ότι δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- FedHATTA: Μειωμένη η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια την αργία της 28ης Οκτωβρίου – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί