Εναλλακτικά σχέδια λειτουργίας των ΜΜΜ λόγω της «Όμικρον»

Με ελλείψεις προσωπικού απειλεί η κατακόρυφη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, με τον προβληματισμό να επικεντρώνονται σε νευραλγικές δομές οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους.

Εναλλακτικό σχέδιο λειτουργίας κάθε υπηρεσίας αιχμής έχουν κληθεί να συντάξουν οι φορείς του Δημοσίου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού και κατ’ επέκταση μεγάλου αριθμού αναρρωτικών αδειών.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα σε υπηρεσία του Δημοσίου (με τη μετάλλαξη Όμικρον) στο οποίο δημιουργείται ακραία δυσλειτουργία εξαιτίας των νοσήσεων» διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, plan b έχει ζητηθεί και από το υπουργείο Μεταφορών για την περίπτωση εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς νοσήσουν μαζικά λόγω της Όμικρον.

ΟΑΣΑ: Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει ήδη διαμορφωθεί «σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης αναρρωτικών αδειών των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

«Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών θα διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΑΣΑ», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης.

«Ειδικότερα, έχουν εκπονηθεί εναλλακτικά προγράμματα δρομολόγησης λεωφορείων και συρμών, που θα ανταποκρίνονται σε διάφορα σενάρια μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων οδηγών, αλλά και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι μειωμένη λόγω της πανδημίας», δηλώνει ο Οργανισμός, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθούν να δημοσιεύονται εικόνες με σοβαρές καθυστερήσεις στην έλευση των συρμών του μετρό, κατάμεστες αποβάθρες με κόσμο να περιμένει, καθώς και ασφυκτικά από ανθρώπους βαγόνια οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο να πάνε ή να επιστρέψουν από τη δουλειά τους.

Ο ΟΑΣΑ εξηγεί ότι «τα ειδικά αναλυτικά προγράμματα δρομολόγησης έχουν σχεδιαστεί για όλες τις γραμμές του δικτύου, με προτεραιότητα στις γραμμές υψηλής ζήτησης κατά τις ώρες αιχμής, λαμβάνοντας υπόψη την εκτιμώμενη, ανά σενάριο, διαθεσιμότητα των οδηγών».

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την κινητικότητα των πολιτών, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ικανοποιητικό επίπεδο συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης» προσθέτει.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαιώνει ότι «από την πρώτη στιγμή έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται αδιαλείπτως μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την ώρα της εργασίας τους».

Ανεπηρέαστη η λειτουργία των συρμών, λέει η ΣΤΑΣΥ
«Σε απόλυτα ελεγχόμενα επίπεδα κινούνται τα καταγεγγραμένα μέχρι σήμερα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώνονται στις Σταθερές Συγκοινωνίες» και «δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της ΣΤΑΣΥ», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.

Παράλληλα, η ΣΤΑΣΥ δηλώνει ότι έχει προχωρήσει ήδη στην εκπόνηση έκτακτου πλάνου ενεργειών, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης των συνεπειών από τη διασπορά του κορωνοϊού.

cnn/photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί