Ελλειμμα 6,014 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Προυπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, (σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης), έναντι ελλείμματος 1,138 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Η επιδείνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοιού, καθώς μόνον τον Απρίλιο το έλλειμμα (πάντα σε ταμειακή βάση) του Κρατικού Προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος εκτινάχθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο του 2019.
Στο τετράμηνο, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 13,062 δισ. ευρώ, από 14,626 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 18,139 δισ. ευρώ, από 16,565 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019.
Τελος, σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης ο Προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,176 δισ. ευρώ πέρυσι.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα
- Στην «εμπόλεμη» Οδησσό γιορτάζουν το… Halloween, video
- Πάνω από μισό εκατομμύριο Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στη Συρία τον τελευταίο χρόνο
- Ρομποτόσκυλα… πυροσβέστες στην Κίνα, vid
- Εργάτης έλαβε κατά λάθος όλους τους μισθούς των συναδέλφων του και τώρα δεν δίνει πίσω τα χρήματα!









