ΕΚΤΑΚΤΟ! Έτσι αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΗΧΗΤΙΚΟ και τις αποκαλύψεις για παρακράτος

Τι ειπώθηκε στην Κουμουνδούρου...

Προσεκτικό άδειασμα στον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο του Σάμπι Μιωνή, κατά την εξάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε να διαρρεύσει προς τα έξω η Κουμουνδούρου, καθώς το ηχητικό αλλά και οι αντιφάσεις (ΕΔΩ), στις οποίες έπεσε ο Νίκος Παππάς δεν χωρούν πια αμφισβήτησης.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να επεσήμανε ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Με άλλα λόγια, η Κουμουνδούρου θα παρουσιάσει την υπόθεση με το ηχητικό, στο οποίο φαίνεται πως επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στην Ελλάδα παρακράτος και παραδικαστικό σύστημα, ως μία αστοχία, ένα λάθος ύφους, με τον Νίκο Παππά να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να δηλώσει, προκειμένου να προστατεύσει την υπόληψη του στενού συνεργάτη του: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους».

Αμέσως μετά, σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέουν, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί