Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι για τα επιδημιολογική κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη.

Αργά σήμερα το απόγευμα έγινε έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

Στο μικροσκόπιο μπήκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία ειδικά στην Πάτρα, την Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, αφού η επιβαρυμένη εικόνα σε αυτές τις περιοχές οδήγησε σε παράταση του λουκέτου στο λιανεμπόριο, το οποίο στην υπόλοιπη Ελλάδα επαναλειτούργησε ήδη από χθες, Δευτέρα 05.04.2021.

Το θέμα της επιδημιολογικής εικόνας αυτών των περιοχών θα εξεταστεί και την Τετάρτη 7 Απριλίου στην επιτροπή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σε αυτή θα τεθεί και το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να κάνει την εισήγησή της για το άνοιγμα των σχολείων.

Κανονικά οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν κάθε Τετάρτη, ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση έγινε εκτάκτως ώστε να τεθούν όλα στο τραπέζι σήμερα και αύριο, Τετάρτη 07.04.2021, να συνεδριάσει η Ολομέλεια των ειδικών, με στόχο να παρθούν αποφάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικρατέστερη εισήγηση για τα σχολεία θα είναι αυτή του ανοίγματος μόνο της Γ’ Λυκείου, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων που πλησιάζουν.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί