Εκλογές: Κάλπες την Κυριακή των Βαΐων;

Με τα σενάρια των εκλογών να μετατίθενται πλέον για αρχές Απριλίου, με επικρατέστερη ημερομηνία την Κυριακή των Βαΐων (9/4), το προεκλογικό σκηνικό μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Στην κυβέρνηση διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι το προβάδισμα της Ν.Δ. έχει παγιωθεί πάνω από τις οκτώ μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. το οποίο φαίνεται να υποχωρεί λόγω της υπόθεσης Καϊλή και κυρίως της διαχείρισης της κρίσης από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Το μήνυμα για αυτοδυναμία ή περιπέτειες θα κυριαρχεί στον πολιτικό λόγο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στα Χανιά προγραμματίζει για το επόμενο δίμηνο περιοδείες σε όλη τη χώρα με σκοπό την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων για την επόμενη τετραετία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασιστεί οι περιοδείες να έχουν θεματικό χαρακτήρα, να περιστρέφονται γύρω από τα αναπτυξιακά προγράμματα κάθε περιφέρειας και να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημάρχους, τα επιμελητήρια και τους φορείς κάθε περιοχής. Ταυτόχρονα, βλέπουν με ικανοποίηση τη σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου που έχει κατρακυλήσει στα 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας πτώση άνω του 40% μέσα σε λίγες μέρες, και ελπίζουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διατηρήσει αποθεματικό ενός δισ. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά εάν οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίσουν την καθοδική πορεία, το μαξιλάρι αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της κοινωνίας, όπως συνέβη με το Μarket Pass, το οποίο θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές ημερομηνίες για τις εκλογές, ένας βασικός σχεδιασμός προβλέπει οι κάλπες απλής αναλογικής να στηθούν στις 9 Απριλίου και οι δεύτερες στα τέλη Μαΐου και πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Ωστόσο δεν αποκλείεται το σενάριο για μετάθεση κατά ένα μήνα του αρχικού σχεδιασμού, δηλαδή πρώτες εκλογές εντός του Μαΐου και οι δεύτερες στα τέλη Ιουνίου.

Ελεύθερος Τύπος, photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί