Εκλογές 2023: Άρχισε η έξοδος των ετεροδημοτών για να ψηφίσουν – Τι γίνεται με διόδια και πινακίδες (video)

Έχει ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή η έξοδος των ετεροδημοτών που φεύγουν από την Αττική για να νησιά και τους άλλους προορισμούς για να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πολύς κόσμος από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει κατακλίσει το λιμάνι του Πειραιά. Για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχουν γίνει χιλιάδες κρατήσεις στα πλοία για Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Υπολογίζεται πως είναι περίπου 20.000 επιβάτες που θα ταξιδέψουν στον τόπο τους. 15 πλοία αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, 9 από τη Ραφήνα, 8 από το Λαύριο και για Αργοσαρωνικό 13 συμβατικά ταχύπλοα.

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό open:

Εκλογές 2023: Επιστροφή πινακίδων, αδειών και διπλωμάτων οδήγησης

Ταυτόχρονα, με απόφαση του υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει και η επιστροφή των πινακίδωναδειών και διπλωμάτων οδήγησης για παραβάσεις που αφορούν τη στάση και στάθμευση, με εξαίρεση τη στάθμευση μπροστά σε αναπηρικές ράμπες.

Ελεύθερα διόδια για να ψηφίσουν οι πολίτες

Την ίδια ώρα, ελεύθερη είναι η διέλευση των αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους της χώρας, ώστε να διευκολυνθούν οι εκλογείς στις μετακινήσεις τους.

Οι μπάρες των διοδίων είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς θα διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας, ενώ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με την επίδειξη βέβαια των απαιτούμενων εγγράφων.

Το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει θα λήξει στις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, πρόκειται να αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί