Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε αυτή τη φορά το τοπικό Evrosnews, αφορούν το χωριό Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου και το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από αυτό.
Είναι ακατοίκητο τον περισσότερο χρόνο, αφού ανήκει σε οικογένεια η οποία μένει μόνιμα στην Κομοτηνή και το χρησιμοποιεί κυρίως ως… εξοχικό, για επισκέψεις κάποιες στιγμές.
Οι αλλοδαποί λοιπόν, που περνούν από την παρέβρια περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου-Σουφλίου (Μάνβδρα, Λάβαρα, Αμόριο), όπου είναι γνωστό πως υπάρχει πρόβλημα και “τρύπα” στην φύλαξη της περιοχής, με αποτέλεσμα διακινητές και αλλοδαποί να το εκμεταλλεύονται, εντόπισαν το συγκεκριμένο σπίτι και συχνά κάνουν… κατάληψη.

Μένουν εκεί για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, ξεκουράζονται πριν συνεχίσουν την διαδρομή τους είτε με τα πόδια είτε περιμένουν να έρθουν με αυτοκίνητα να τους παραλάβουν οι διακινητές και όπως βλέπετε μέχρι και το ρολόι της ΔΕΗ έχουν παραβιάσει, προκειμένου να εξασφαλίσουν και να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι.

Επίσης, έφεραν και ειδική σόμπα την οποία ανάβουν και μαγειρεύουν όσα αγοράζουν από τα καταστήματα των χωριών. Δεν είναι δηλαδή ένας ή δύο, αλλά δεκάδες άτομα που περνούν από το Μεγάλο Δέρειο και σταματούν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Το θέμα είναι ότι ταυτόχρονα προκάλεσαν και καταστροφές στο σπίτι, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι κάτοικοι, όταν εντόπισαν την κατάληψη και την παρουσία των αλλοδαπών.

Κάποια από τα πράγματα είτε του σπιτιού είτε δικά τους, τα… ξεφορτώνονται όπως βλέπετε μέσα στον διπλανό χώρο που βρίσκεται στο δάσος το οποίο περιβάλλει το σπίτι και γενικότερα το χωριό. Οι κάτοικοι και των άλλων ορεινών χωριών έχουν πολλές φορές καταγγείλει την ανεξέλεγκτη… δράση όλων αυτών στην αστυνομία, η οποία έρχεται όμως περιστασιακά στην περιοχή και αφού συμβούν κάποια γεγονότα. Όπως η κλοπή δύο κυνηγετικών όπλων και οι πυροβολισμοί στον αέρα, στο χωριό Σιδηρώ.
(Από evrosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από σήμερα έως 7 Ιανουαρίου στον Οδοντωτό στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 46χρονο στη Θέρμη επειδή πουλούσε παράνομα βεγγαλικά
- Οι Ουκρανοί φέρονται να επιτέθηκαν σε ρωσική νηοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας από το Νταγκεστάν
- Ιστορίες από τα παλιά: «Τα πιο φωτεινά Χριστούγεννα ήταν εκείνα όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα»









