Είναι που…χτυπάμε τον Πούτιν!Τετραπλασιασμένη η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, «ψαλιδισμένη» η επιδότηση για Μάιο-Ιούνιο

Περισσότερο μειωμένη θα είναι η επιδότηση τον Ιούνιο καθώς θα διαμορφωθεί στα 50 ευρώ, όταν η μέση ενίσχυση για το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στα 56,6 ευρώ από 72 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του χρηματιστηρίου ενέργειας – για τον μήνα Μάιο – η χονδρική τιμή του ρεύματος ανήλθε στα 225,07 ανά μεγαβατώρα, όταν ένα μήνα πριν ήταν στα 246,60 ευρώ και ένα χρόνο πριν στα 63,16 ευρώ.

Την ώρα που η χονδρεμπορική τιμή ρεύματος το τελευταίο χρόνο έχει τετραπλασιαστεί και η ΕΕ εμφανίζεται απρόθυμη να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του αερίου, η επιδότηση Μαΐου και Ιουνίου από την κυβέρνηση έρχεται «ψαλιδισμένη».

Πιο συγκεκριμένα, η επιδότηση για το μήνα Μάιο για τις κύριες κατοικίες διαμορφώνεται σύμφωνα με το ΥΠΕΝ ως εξής:

  • Για τις πρώτες 150 kWh στα 205 ευρώ/MWh.
  • Για μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 kWh σε 160 ευρώ/MWh.
  • Για το σύνολο της κατανάλωσης πάνω από 300 kWh τον μήνα το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 100 ευρώ/MWh.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 215 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης, με στόχο την απορρόφηση του 100% των αυξήσεων.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές – ανεξαρτήτως κατανάλωσης και ισχύος παροχή -, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διαμορφώνεται σε 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον μήνα Μάιο, για το σύνολο της κατανάλωσης.

Επιπλέον, για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με παροχή ισχύος έως 35 kVA, και για όλα τα αρτοποιεία, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, προβλέπεται πρόσθετη επιδότηση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

(dikaiologitika – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί