Εγκαινιάστηκαν οι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη (vid)

Mε τους υπόγειους κάδους θα εξαλειφθούν τα επιφανειακά σκουπίδια θα μειωθούν κατά 180 με 200 οι παλιοί κάδοι στο κέντρο της πόλης.

Στη χρήση των πολιτών δόθηκαν από σήμερα οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος έγινε από την πλατεία Φαναριωτών, ενώ έως τα τέλη Μαΐου θα ακολουθήσει τμηματικά και η παράδοση των υπολοίπων υπόγειων κάδων σε Ερμού και Αριστοτέλους.

«Υποσχεθήκαμε υπόγειους κάδους και πράγματι κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ο δημόσιος χώρος αναβαθμίζεται, το αστικό περιβάλλον και οι γειτονιές ομορφαίνουν, η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων γίνεται ορθολογικότερη και αποδοτικότερη», σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, πρόσθεσε πως με τους συνολικά 59 υπόγειους κάδους αναβαθμίζεται η εικόνα του κέντρου της πόλης, ενώ παράλληλα απομακρύνονται περίπου 180 – 200 συμβατικοί κάδοι από τους δρόμους. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται τις βραδινές ώρες για να μην υπάρχουν οχλήσεις, ενώ οι κάδοι είναι εφοδιασμένοι με καινοτόμο σύστημα αισθητήρων, που μετρά την πληρότητα τους και στέλνει αντίστοιχο μήνυμα στην υπηρεσία καθαριότητας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία τους είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα, η βελτίωση της εικόνας του αστικού περιβάλλοντος, η αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας, η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, η αποφυγή βανδαλισμών και η εύκολη χρήση από όλους.

Δείτε το βίντεο:

photo video ThessToday screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί