• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΔΩΡΕΑΝ στέγαση και φαγητό σε αλλοδαπούς στην ηπειρωτική χώρα, όσο οι Έλληνες πληρώνουν φόρους (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΩΡΕΑΝ στέγαση και φαγητό σε αλλοδαπούς στην ηπειρωτική χώρα, όσο οι Έλληνες πληρώνουν φόρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλοι και περισσότεροι αλλοδαποί στεγάζονται σε άδεια σπίτια Ελλήνων.

Μπορεί να δρομολογείται το επόμενο διάστημα η ιδιότυπη «έξωση» χιλιάδων αλλοδαπών από τις κατά τόπους δομές φιλοξενίας ή τα ξενοδοχεία, ωστόσο οι ίδιοι είναι που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν σε σπίτια Ελλήνων!

Ο λόγος για το πρόγραμμα «Ήλιος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το οποίο σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (ΜΚΟ και αρμόδιο Υπουργείο) προωθούν με κάθε…νόμιμο μέσο την εγκατάσταση χιλιάδων «προσφύγων» σε σπίτια εντός των ελληνικών πόλεων.

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ως στόχο την ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία, χρηματοδοτώντας την στέγαση όσων δεχθούν να αποχωρήσουν από τις κατά τόπους δομές μέχρι το τέλος Μαϊου.

Θυμίζουμε πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα αποχωρήσουν σταδιακά 11.237 άτομα από το ελληνικό σύστημα υποδοχής, δηλαδή από διαμερίσματα, κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και από τα ξενοδοχεία.

Πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν αιτηθεί άσυλο και η ΔΟΜ δεσμεύεται μέσω του προγράμματος «Ήλιος» να τους στεγάσει σε διαμερίσματα εντός των ελληνικών πόλεων!

Mάλιστα ο ΔΟΜ φροντίζει να…αναπληρώσει εκείνους που αποχωρούν από τις δομές φιλοξενίας, στέλνοντας άλλους αλλοδαπούς που έχουν αιτηθεί άσυλο!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στο Mega του Μάνου Λογοθέτη, Γ.Γ. Υποδοχής Αιτoύντων Ασύλου, o oποίος αναγνώρισε τις δυσκολίες που θα υπάρχουν – ιδίως ως προς την ομιλία της γλώσσας και την εύρεση κατοικίας-, ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ήλιος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που στηρίζει τους ανθρώπους αυτούς μετά την αποχώρησή τους από τις δομές – με επιδοτήσεις ενοικίου, μαθήματα ελληνικών και επαγγελματική κατάρτιση.

Όλες αυτές οι διαδικασίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα δίχως να υπάρχει σχετική ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες.

(φωτο:eurokinissi)