Δημοσκόπηση: Το νέο προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με νέα μεγάλη δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN

με την συμμετοχή του ethnos. gr για τον μήνα Ιούνιο, η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, αν την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες πήγαιναν στις κάλπες, σε ποσοστό 36,9% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Το 24% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 6,8 ΚΙΝΑΛ και το 5,6 ΚΚΕ και το 4% Ελληνική Λύση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:


Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη μεταξύ τους. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το έργο των υπουργών. Δημοφιλέστερος σε ότι αφορά το έργο το οποίο πράττει στο υπουργείο που έχει αναλάβει, είναι ο Νίκος Δένδιας ο οποίος απέσπασε 52% θετικές κριτικές και 28% αρνητικές.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος απέσπασε από το 44% των πολιτών θετικές ψήφους και από το 37% αρνητικές.

Στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερακάκης, με το 34% των πολιτών να ψηφίζει θετικά το έργο του και το 28% αρνητικά.

Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το έργο της κυβέρνησης σε σχέση με τα μέτρα τα οποία πήρε.

Το 32% απάντησε πως είναι λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης, το 30% αρκετά, το 12% πολύ και το 22% καθόλου.  

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί