Η ΑΑΔΕ, μέσα από έναν οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων, δίνει διευκρινίσεις:
*Έχω εισπράξει, βάσει δικαστικής απόφασης, εισοδήματα που αφορούν προηγούμενα έτη και τόκους. Πώς θα τα δηλώσω;
-Τα εισοδήματα των προηγούμενων ετών θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, στα έτη που αφορούν. Οι τόκοι θα δηλωθούν στο έτος που εισπράχθηκαν στους αντίστοιχους κωδικούς του πίνακα 4Δ1 του εντύπου Ε1.
*Έχω εισπράξει αναδρομικά συντάξεων. Πώς θα τα δηλώσω;
-Από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής, οι δηλώσεις αναδρομικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά, επιλέγοντας το αντίστοιχο έτος υποβολής δήλωσης, π.χ. για το φορολογικό έτος 2017 θα επιλέξετε ως έτος υποβολής δήλωσης το έτος 2018. Στη συνέχεια, επιλέγετε Τροποποιητική δήλωση και Δήλωση Αναδρομικών Ε1. Αφού εμφανιστούν οι κωδικοί συμπληρωμένοι με τα νέα ποσά, υποβάλλετε οριστικά τη δήλωση (εμπρόθεσμα μέχρι 31/12/2023). Τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών θα δηλωθούν με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, στα έτη που αφορούν.
*Έχω χειρόγραφη βεβαίωση αποδοχών για αναδρομικά ποσά μισθών, αλλά δεν εμφανίζεται η επιλογή για υποβολή Δήλωσης Αναδρομικών Ε1. Πώς θα υποβάλλω τη δήλωση αναδρομικών;
-Η επιλογή είναι ενεργή για όσους φορολογούμενους υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση για αναδρομικές αποδοχές από το φορολογικό έτος 2015 κι εφεξής. Σε διαφορετική περίπτωση, υποβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ.
*Μπορώ στη δήλωση για αναδρομικά να τροποποιήσω κωδικούς που δεν σχετίζονται με τις αναδρομικές αποδοχές;
-Στη δήλωση αναδρομικών, τα ποσά προ-συμπληρώνονται στους αντίστοιχους κωδικούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρώσετε ή να τροποποιήσετε κάποιον άλλο κωδικό. Εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε άλλα στοιχεία της δήλωσής σας, πρέπει να υποβάλετε ξεχωριστή τροποποιητική φορολογική δήλωση.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστούγεννα στην… πολυπολιτισμική Ευρώπη, vid
- Λος Άντζελες: Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες (vid)
- Τα ρομπότ στην Κίνα άρχισαν να αντικαθιστούν και τους… μπαρίστες, vid
- Μεσανατολικό: Σε εξέλιξη συζητήσεις Τουρκίας-Χαμάς
- «Με τα “ήρεμα νερά” η Ελλάδα κέρδισε χρόνο»: Δηλώσεις που προμηνύουν εξελίξεις
- Ευχές από την Κ. Γκίλφοϊλ: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τους λαούς των δύο μεγάλων εθνών μας»
- Δένδιας: Δημιουργούμε τη 2η μονάδα παραγωγής drones, με δυνατότητα κατασκευής χιλίων drones/μήνα
- Ισπανία: Δύο Γερμανοί δολοφονήθηκαν όταν προσπάθησαν να διώξουν καταληψίες από ένα σαλέ
- Πώς διαμορφώνεται η εικόνα των δρόμων στη Β. Ελλάδα – Τι γίνεται με μπλόκα και τους εκδρομείς
- Δεν σταματούν ούτε τα Χριστούγεννα να διαφημίζουν το «φακέλωμα» στην Ε.Ε. – ΦΩΤΟ
Κύρια Θέματα









