“Διχασμένος” ο καιρός σήμερα: Φθινόπωρο στα βόρεια, άνοιξη στις νότιες περιοχές (video)

Ο καιρός σήμερα είναι… μπερδεμένος, καθώς αναμένεται προχωρημένο φθινόπωρο προς τη βόρεια Ελλάδα αλλά και προχωρημένη άνοιξη με αυξημένες θερμοκρασίες προς τα νότια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, της Δυτικής Θράκης και προς την κεντρική Μακεδονία αλλά και προς τη Θεσσαλία αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Προς τα νότια, ωστόσο, αναμένονται αρκετά καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η πρόγνωση για σήμερα – Έως και 25 βαθμοί στην Αττική

Ειδικότερα, για σήμερα προς τα κεντρικά και βόρεια αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες. Καλύτερος ο καιρός στα πιο νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν με μέτριες εντάσεις, ενώ επιμένει ο τοπικά ισχυρός βοριάς προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Ο υδράργυρος στα βόρεια θα είναι στους 16-18 βαθμούς, ενώ στα νότια στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται συννεφιές και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές προς το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσεις έως τους 25 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται πιο «βαρύς» καιρός, με βροχές και πιθανόν τοπικά ισχυρές καταιγίδες τουλάχιστον έως το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

Την Τετάρτη ο άστατος καιρός παραμένει, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο, όπου προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται συννεφιές.

Την Πέμπτη δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές και θα επικρατούν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, με λίγο ψυχρές θερμοκρασίες προς τα βόρεια.

Ο άστατος καιρός θα παραμείνει όλη την εβδομάδα, με καλύτερες συνθήκες να αναμένονται ωστόσο στα νότια.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί