Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας καλύτερες τιμές φέτος το καλοκαίρι στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
«Η αγορά είχε ανακοινώσει πως από 1η Μαΐου θα έχουμε 13-15% αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αυτό δεν νομίζω πως θα μπορούσε εύκολα να το απορροφήσει η ελληνική κοινωνία, η μεσαία τάξη και οι πολλοί.
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, φέρνοντας μια διάταξη στη Βουλή, στρατηγικά μειώνοντας 50% τα λιμενικά τέλη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές. Και δεσμεύτηκα πριν έρθει η 1η Μαΐου πως η αγορά θα αντιδράσει θετικά σε αυτό και πράγματι, καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν αύξησε τις τιμές της. Ούτε θα τις αυξήσει μέσα στο καλοκαίρι, ούτε μέχρι τέλος του έτους».
Και συνέχισε:
«Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να δώσουμε παραπάνω κίνητρα και δύναμη και μπουστάρισμα στην αγορά και να στηρίξουμε την τσέπη αυτών των πολλών. Θεωρώ πως η στρατηγική της κυβέρνησης και της χώρας πρέπει να είναι δίπλα σε αυτούς που είναι η παραγωγική δύναμη της κοινωνίας και της οικονομίας.
Βγήκαν οι ακτοπλόοι που έχουν ταχύπλοα και ανακοίνωσαν μέχρι 32% μειώσεις στα εισιτήρια για την φετινή σεζόν, για όλους τους προορισμούς, για την οικονομική θέση, για τις οικογένειες από 3 άτομα και πάνω και για τις παρέες από 3 άτομα και πάνω».
ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χρυσοχοΐδης: Δρακόντεια μέτρα για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία – «Μπαλωθιές τέλος»
- Προσωπικός Αριθμός: Οι πολίτες τον αποκτούν πλέον αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες έχουν ήδη λάβει
- Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
- Δένδιας: Αποδώσαμε φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ της ελευθερίας
- Ένα δελφίνι έχει γίνει σταρ στα κανάλια της Βενετίας! ΒΙΝΤΕΟ
- Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας-ΗΠΑ! Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ο Πίνατ, ο σκύλος του Μαξίμου “έκλεψε” τις εντυπώσεις – Η φωτό του ΥΠΕΣ των ΗΠΑ
- Μέση Ανατολή: Η χώρα-«έκπληξη» που εντάσσεται στις «Συμφωνίες του Αβραάμ»
- Κυρανάκης: «Η απόδειξη ότι το τρένο ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή», vid
- Λένε για νέο περιστατικό με drone – Είχαν διακοπεί προσωρινά οι πτήσεις σε αεροδρόμιο του Βελγίου









