Κοινή Διακήρυξη για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ εστιάζοντας σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, υπέγραψαν σήμερα στο Ζάππειο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον των ΗΠΑ Jacob Helberg, και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Kimberly Guilfoyle. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της διακυβερνητικής διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια (P-Tec)
Ο κ. Helberg τόνισε ότι η ανάγκη για ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού αποτελεί ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς και ότι οι ΗΠΑ αποτελούν αδιαμφισβήτητο σύμμαχο της χώρας μας.
Ο κ Θεοχάρης τόνισε ότι η διακηρυξη αντανακλά την αφοσίωση των δύο χωρών για ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος, σταθερός και στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ. ¨Μαζί, είπε, διαμορφώνουμε ένα μέλλον με οικονομική ανάπτυξη, σταθερότητα και περιφερειακή ασφάλεια”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Νίκη των διεθνιστών σε «δεξιό κάστρο» για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων
- Η Κατερίνα Λιόλιου πήγε στα μπλόκα αγροτών και τους τραγούδησε για συμπαράσταση, vid
- Το Μπανγκλαντές θα αγοράσει Eurofighter από την Ιταλία
- Καιρός σήμερα: Συννεφιά, τοπικές βροχές, βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες
- Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας
- Σύμφωνα με τον Τραμπ οι τιμές διαφόρων αγαθών καταγράφουν «τεράστια» πτώση χάρη σε αυτόν
- «Είναι δύσκολη η κατάσταση», παραδέχονται οι Ουκρανοί για το μέτωπο
- Η Ε.Ε. επιμένει στην «πράσινη παράνοια»: Τι αποφασίστηκε
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο νεαροί για την επίθεση με μαχαίρι στον 14χρονο









