Τη δωρεά 100.000 εμβολίων από την Ελλάδα στην Τυνησία παρέδωσε σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας της χώρας, ο Νίκος Δένδιας «ως μήνυμα αλληλεγγύης στον Τυνήσιο λαό, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19».
«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Covid-19» δήλωσε, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Τυνησίας, ο Νίκος Δένδιας.
Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών: «Είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από την Covid είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από την Covid. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία της Covid δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια».
Περαιτέρω, διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια» ανέφερε.
Τέλος, ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι «η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στο σχέδιο αναθεωρημένου Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας
- Μέση Ανατολή: Τι δήλωσε ο Δ. Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο
- ΥΠΑΝ: Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για προσχέδιο νόμου σχετικά με τις δομές μετοχών με πολλαπλά δικαιώματα ψήφου
- Θεσσαλονίκη: “Σαφάρι” του Δήμου για να βρεθούν “ελεύθερα οικόπεδα”
- Θ. Κοντογεώργης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σημαντική επιτυχία των ελληνικών αρχών η εξάρθρωση
- «Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σφαγείο» – Μήνυμα «σημαία» για όλη την Ευρώπη
- «Ο δανεισμός είναι εύκολος, η εξόφληση όμως δύσκολη» – Συμβουλευτικές υπηρεσίες για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
- Εντυπωσίασε η δοκιμαστική στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, vid
- Μπίλι Τζόελ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα 8α γενέθλια της κόρης του Ρέμι
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη ΓΑΔΑ οι 36 συλληφθέντες – Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις









