Τη δωρεά 100.000 εμβολίων από την Ελλάδα στην Τυνησία παρέδωσε σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας της χώρας, ο Νίκος Δένδιας «ως μήνυμα αλληλεγγύης στον Τυνήσιο λαό, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19».
«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Covid-19» δήλωσε, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Τυνησίας, ο Νίκος Δένδιας.
Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών: «Είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από την Covid είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από την Covid. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία της Covid δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια».
Περαιτέρω, διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια» ανέφερε.
Τέλος, ο Νίκος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι «η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανησυχία των Βρετανοκυπρίων για τις ταξιδιωτικές συμβουλές προς την Κύπρο
- Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην 53η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο
- Όταν ο ήλιος «παίζει παιχνίδια» με τα σύννεφα, vid
- Η νέα φιλοσοφία της Ρις Γουίδερσπουν με ορόσημο την 50στά της γενέθλια
- Σε αυτό το σπα στην Ιαπωνία μπορείτε να επιλέξετε ένα…μασάζ γάτας! ΒΙΝΤΕΟ
- Αυτό το μέρος στη Νεβάδα δεν είναι για κλειστοφοβικούς επισκέπτες (Vid)
- Στο αρχείο τίθεται η δικογραφία σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου της ΓΣΕΕ
- Ιράν: Μία επίθεση στις ακτές μας θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσει εντελώς και να ναρκοθετηθεί ο Κόλπος
- Υψηλή προσέλευση στην Ιταλία στο δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
- Σε εξέλιξη διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών









