• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δένδιας για Συρία: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στην ανοικοδόμηση της χώρας

Δένδιας για Συρία: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στην ανοικοδόμηση της χώρας

Στην τέταρτη Διάσκεψη Βρυξελλών για τη Συρία, συμμετείχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, στη διάσκεψη εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή, ενώ συζητήθηκε και η παροχή επιπλέον υποστήριξης.

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στον Συριακό λαό, εκριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.


«Περαιτέρω, μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας έχει καταστραφεί και για την αποκατάστασή τους απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς διεθνούς κοινότητας και η εξεύρεση σημαντικών πόρων», προσθέτει.

Ο κ. Δένδιας τονίζει πως «καθοριστικής σημασίας για τη Συρία και τον πληθυσμό της παραμένει η πλήρης εφαρμογή των συναφών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η εξεύρεση πολιτικής λύσης συριακής ιδιοκτησίας χωρίς την ανάμειξη τρίτων κρατών, αλλά και η εξασφάλιση της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνει πως «Απώτερος σκοπός των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους».

«Προς το σκοπό αυτόν, εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδος να συνεχίσει να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τη συλλογική αυτή προσπάθεια. Τέλος, με αφορμή αναφορές της Τουρκίας στη χώρα μας, υπενθύμισα την πρόσφατη μεθόδευση της Τουρκίας η οποία εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», καταλήγει.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)