• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν άντεξε- Ο Κικίλιας ξεσπά σε κλάματα μπροστά στην κάμερα (Vid)

Δεν άντεξε- Ο Κικίλιας ξεσπά σε κλάματα μπροστά στην κάμερα (Vid)

kikilias video1
Σε συνέντευξη που έδωσε, την Τρίτη ο Βασίλης Κικίλιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και ξέσπασε μπροστά στην κάμερα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Special Report» του ΑΝΤ1, την Τρίτη (12/01), για την COVID-19 και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για τους υγειονομικούς εργαζόμενους.
Αρχικά, ο Κικίλιας μίλησε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Σωτηρία» και αναφέρθηκε επίσης στην ποσότητα εμβολίων, στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της Ε.Ε. και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85».
Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε πως «μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1,3 εκατομμύρια εμβόλια της Pfizer και 300-330.000 της Moderna».

Εξέφρασε την ελπίδα του για έγκριση ακόμα περισσότερων εμβολίων, όπως της Johnson & Johnson, ενώ αναμένονται εξελίξεις γύρω από αυτό της AstraZeneca.

Για τον ρυθμό εμβολιασμού, ο Κικίλας δήλωσε:

«Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί στις 8.000 δόσεις ημερησίως και νάλογα με τις προμήθειες των εμβολίων, καθώς όσο περισσότερα έρχονται, τόσο θα αυξάνονται οι ρυθμοί. Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο. Αν παραστούν και άλλες ανάγκες, έχουμε εφεδρείες, όπως είναι οι υγειονομικοί του Στρατού».
Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα λεκτικά βέλη του στην Αντιπολίτευση, λέγοντας:

«Οι προτάσεις δεν είναι κακές, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η Αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην Ε.Ε., που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια».
Έπειτα, αποκάλυψε πως για να «χτιστεί» τείχος ανοσίας θα πρέπει να εμβολιαστούν 6 εκατομμύρια άνθρωποι, μιας και τότε θα αρχίσουν να πέφτουν οι δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε το εξής:

«Έστω και ένας γιατρός ή μια νοσηλεύτρια να “φύγει”, μας θλίβει. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή. Πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Κικίλιας σχολίασε το ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν πλειοψήφησε γι’ αυτό και το lockdown δεν επιβλήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη και δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «πολιτική μεγαλοψυχία» τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Όσον αφορά στις ΜΕΘ, ο Κικίλιας είπε πως αυτές αυξήθηκαν κατά 200% στη Βόρεια Ελλάδα και εξήρε το έργο του Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ειδικού συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Προς το τέλος της συνέντευξής του, αποκάλυψε πως έχει εισηγηθεί την επιβράβευση γιατρών και νοσηλευτών και με επιπλέον χρήματα και με ρύθμιση εργασιακών εκκρεμοτήτων.

Ο ίδιος, μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, είπε:

«Λογικό είναι για έναν υπουργό που έχει ξεκινήσει κάτι, να μένει έως το τέλος στη θέση του. Έχω δεθεί με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τις νοσηλεύτριες, τους τραπεζοκόμους».

με πληροφορίες sputnik/ photo video screenshot