ΤΙ ΖΟΥΜΕ! Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Χρειαζόμαστε συμμόρφωση 100% όχι 99,9% (Vid)

Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

όπου έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού, ενόψει της εορτής του Πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, που είναι τη Δευτέρα.

Χρειαζόμαστε συμμόρφωση 100%

“Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι χωρίς επισκέψεις, χωρίς. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι 99,9% γιατί και ένας και δύο και λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς, μπορεί να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουμε. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ.

Η Αχαΐα όπως και οι όμοροι Νομοί έχουν μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε, όμως οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον περιορισμένα. Είδα αποφασισμένους ανθρώπους να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συνανθρώπων. Ζητώ από όλους να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι” τόνισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πάτρας Χρυσόστομο για την στάση του και την ηχηρή του παρέμβαση με την οποία προέτρεψε τους πιστούς να γιορτάσουν τον πολιούχο της Αχαϊκής πρωτεύουσας από τα σπίτια τους.

Μετά την συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η επίσκεψη του Υπουργού δείχνει ότι η πολιτεία βρίσκεται επί ποδός για να λειτουργήσει προληπτικά για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να μας πανικοβάλει, όμως θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει θετικά, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα με μεγαλύτερη ένταση από όλους μας. Οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπομονή και να μην αφήσουμε περιθώρια πισωγυρισμάτων. Δεν θα πρέπει μεθαύριο του Αγίου Ανδρέα να γιορτάσουμε όλο μαζί με παρέες.”

Σημειώνεται ότι η Αχαΐα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας σε ό,τι αφορά την Covid-19 και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση, που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση να μην γίνει εφέτος μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα.

thebest/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί