Χρήστος Παππάς: Η ανώνυμη καταγγελία και τα χειρόγραφα – “Θα παραδινόταν σε 20 μέρες” (vid)

Νέες αποκαλύψεις από τον δικηγόρο του Χρήστου Παππά σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν της φυλάκισής του.

Ο Χρήστος Παππάς σχεδίαζε να παραδοθεί στις Αρχές το επόμενο 20ήμερο, επεσήμανε ο συνήγορός του, Περικλής Σταυριανάκης, ο οποίος ενημέρωσε και για το γιατί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές του Δομοκού.

Ερωτώμενος από το OPEN αναφορικά με τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ετοιμάζεται να το σκάσει στο εξωτερικό – πριν από τη σύλληψή του – ο κ. Σταυριανάκης τόνισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την πληροφορία.
«Εκείνο που είπε στον εισαγγελέα είναι ότι “Σχεδίαζα το επόμενο 20ήμερο να θέσω τον εαυτό μου εις εκτέλεση της απόφασης (σ.σ. της δίκης της Χρυσής Αυγής)”».

Παράλληλα, ο δικηγόρος ενημέρωσε σχετικά με το αίτημα που έκανε ο Παππάς στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών του Εφετείου Αθηνών ώστε να μην μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.
«Όταν προσήχθη στον εισαγγελέα, είπε ότι δεν θα ήθελε να πάει στον Δομοκό αλλά κάπου άλλου, όπως ο Κορυδαλλό. Ρωτήθηκε γιατί και απάντησε ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τους συγκατηγορουμένους του» εξήγησε ο κ. Σταυριανάκης και είπε πως ο εισαγγελέας τον άκουσε, αλλά έγινε αυτό που είχε προκρίνει.
Όταν μετήχθη στο κατάστημα κράτησης, ζήτησε από τη διεύθυνση να μείνει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.
Για τις επόμενες 14 ημέρες, όμως, θα παραμείνει σε καραντίνα όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον COVID.

Τι βρέθηκε στο σπίτι στου Ζωγράφου

Ερωτώμενος για την επικοινωνία που φέρεται να είχε ο φυγόποινος με οικεία του πρόσωπα τους εννέα μήνες που διέφευγε και τις επιστολές που φαίνεται ότι έστελνε, επεσήμανε πως ο Παππάς τού είπε ότι του είχε στείλει μία επιστολή, αλλά εκείνος δεν την είχε λάβει ποτέ.
«Εκείνο που είπε και σε μένα ο ίδιος είναι ότι μου έστειλε μία επιστολή σχετικά με την πρόθεσή του να παραδοθεί, εξήγησα πως δεν έλαβα τέτοια επιστολή» είπε και υπογράμμισε πως δεν είχε εικόνα για του πού βρισκόταν από επιλογή.
Είπε, ακόμη, πως δεν γνώριζε την 52χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε ο Παππάς.
Από το σπίτι στην οδό 28ης Οκτωβρίου, κατασχέθηκε «ένας υπολογιστής, ένα κινητό και κάτι χαρτιά, δεν ξέρω το περιεχόμενο ακόμη».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για χειρόγραφα, τα οποία φαίνεται ότι ήταν κωδικοποιημένα.


Η καταγγελία στην αστυνομία

Ο Περικλής Σταυριανάκης ενημέρωσε παράλληλα για την καταγγελία που υπάρχει στον φάκελο σχετικά με την παρουσία του διευθυντικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης στο σπίτι στου Ζωγράφου.
Έκανε λόγο για ανώνυμη καταγγελία που έδινε τη διεύθυνση της οικίας και έγινε την ημέρα της σύλληψης.

sputnik/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί