Επέστρεψε, μετά από δύο χρόνια, ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.
Ο αριθμός των ρουκετών δεν ξεπέρασε στις 15.000 μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες ποτ είχαν εκφραστεί από μερίδα κατοίκων.
Τα «αντίπαλα» συνεργεία των δύο ενοριών, που λαμβάνουν μέρος στο έθιμο, άρχισαν με μία παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου ώστε να λάβουν «θέσεις μάχης», όπως μεταφέρει το politischios.
Αφού στήθηκαν οι ρουκέτες, έγιναν κάποιες δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών για να διαπιστωθεί εάν οι βολές απειλούν σπίτια, που είναι στην ενδιάμεση ζώνη.
Οι πρώτες μαζικές ρίψεις άρχισαν στις 11:00 και όταν ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» ο ουρανός έλαμψε.
Σήμερα το πρωί, συνεργείο του δήμου Χίου, μαζί με εθελοντές, μάζεψαν χιλιάδες ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους.
lifo/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γροιλανδία και Δανία ζήτησαν να συναντήσουν τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- Το ενδεχόμενο πρόκλησης Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στο επίκεντρο διεθνών ανησυχιών
- Πάτρα: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας η Αχαΐα για την έλευση του κύματος κακοκαιρίας
- Χανιά: Μεγάλη φωτιά σε χωριό της Κισσάμου – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών
- Ν. Χαρδαλιάς: “Τα Θεοφάνεια μας θυμίζουν όλα αυτά που μας κρατούν ενωμένους”
- Παρίσι: Συμφωνία με την Ουκρανία για την πρόθεση ανάπτυξης στρατευμάτων σε περίπτωση ειρήνης, vid
- Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη
- Το μήνυμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τα Θεοφάνεια με στήριξη στους αγρότες
- Ο Μητσοτάκης υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
- Πειραιάς: Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην τελετή αγιασμού των υδάτων









