Χατζηδάκης: ‘Οποιος αγοράζει ακίνητο για Golden Visa δε θα μπορεί να το δώσει για Airbnb

Νέες σημαντικές αλλαγές για Golden Visa και Airbnb ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ανόδου των τιμών στα ακίνητα, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Aπαγορεύεται το Airbnb για όσους αποκτούν Golden Visa
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης δεν επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση για όσους αποκτούν την Golden Visa. Ειδικότερα, απαγορεύεται η μίσθωση ακινήτου που αγοράστηκε με Golden Visa μέσω Airbnb. Στόχος είναι να κατευθυνθούν οι επενδύσεις σε ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι σε λαϊκές κατοικίες.


Περιορισμοί στο εμβαδόν και αύξηση των ορίων
Το ελάχιστο εμβαδόν ακινήτου με σκοπό την Golden Visa θα ανέλθει στα 120 τ.μ., ενώ το ελάχιστο τίμημα αγοράς ακινήτου για Golden Visa αυξάνεται στις 800.000 ευρώ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε τουριστικά νησιά.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τον Σεπτέμβριο την αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αποφασίσει για τυχόν νέες ρυθμίσεις, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο την προστασία της αγοράς ακινήτων από στρεβλώσεις και την διασφάλιση προσιτής στέγασης για τους πολίτες.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Golden Visa επηρεάζει το 7% των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων και τα έσοδα το 2023 ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ.

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί