Χατζηδάκης για θέμα φοροδιαφυγής: “Να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει;”

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ ειδικότερα για το τεκμήριο ανέφερε ότι υπάρχουν 9 εξαιρέσειςΜε την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Έφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1.160 ευρω και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

Ο υπουργός μίλησε για μείζον θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διερωτώμενος μάλιστα «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει».

Δήλωσε επίσης οτι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ για το τεκμήριο ανέφερε πως υπάρχουν 9 εξαιρέσεις, όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση.

Διευκρίνισε ότι έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει οτι το τεκμήριο είναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί ώστε να αποδείξει ότι εξαιρείται.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί