• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χανιά: Είχε κρύψει το παιδί της στο πορτ μπαγκάζ για να αποφύγει τον έλεγχο

Χανιά: Είχε κρύψει το παιδί της στο πορτ μπαγκάζ για να αποφύγει τον έλεγχο

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στα Χανιά, νωρίς το μεσημέρι.

Μια μητέρα έκρυψε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου το παιδί της, ένα κοριτσάκι 7 ετών, για να γλυτώσει τον έλεγχο, λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Το περιστατικό έγινε στη 1 το μεσημέρι, επί της κεντρικής οδού Αναγνώστου Γογονή και αιτία αποτέλεσε ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε η (προαναφερόμενη) μητέρα (ηλικίας 36 ετών) με το ένα της παιδί (10 ετών αγόρι), συν μια πιο ηλικιωμένη γυναίκα ( 54 χρονών), η οποία ήταν φίλη της.

Ο Νόμος, βάσει των περιορισμών απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, ορίζει είτε να είναι στο αυτοκίνητο ο γονέας με δύο παιδιά, είτε δυο ενήλικοι (ο ένας ηλικιωμένος ή που να βρισκεται σε ανάγκη και που συνοδεύεται από νεαρότερο άτομο διότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας) με ένα παιδί.

Προφανώς η επιπόλαιη μητέρα σε κατάσταση πανικού έκανε αυτή την, αν μη τη άλλο, ακραία αρνητική πράξη. Προφανώς, θα έχει να “αντιμετωπίσει” και τη δικαιοσύνη, καθώς η πράξη της κάθε άλλο παρά ασφαλής για το παιδί της ήταν.
Επί της ουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη αλλά της κόπηκε το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ και θα ακολουθήσει τακτική δικάσιμος για το αυτόφωρο. Συν τοις άλλοις, για την 53χρονη συντάχθηκε δικογραφία.

Την είδηση ανέδειξε νωρίτερα η συνάδελφος Ευτυχία Πενταράκη στο OPEN TV.

Να σημειωθεί ότι σήμερα από τις από 06:00 έως 15:00 ώρα βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 541 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Στην Κρήτη βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις.

Από flashnews.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi