Χαμός με ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή – «ΒΟΜΒΕΣ» Κυρανάκη (vid)

KYRANAKISZAX
Τι δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφέρθηκε στο πολύκροτο θέμα της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας το κόμμα «εθνικοσοσιαλιστική εγκληματική οργάνωση» και τονίζοντας την σχέση που είχε με την ιδεολογία της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ, ο οποίος «σκότωνε Έλληνες», όπως είπε.

Στην συνέχεια πέταξε «βόμβες», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ρίχνουν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, την Χρυσή Αυγή στα χαμηλά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να μας δώσει εξηγήσεις για τις αλλαγές, τις οποίες επέφερε στον ποινικό κώδικα επί των ημερών του, με βάση τις οποίες πέφτει στα χαμηλά η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εξηγήσει την σκοπιμότητα του να μην στερείσαι τα πολιτικά σου δικαιώματα, το οποίο ταυτόχρονα είναι και εγκληματική οργάνωση. Θα πρέπει να μας εξηγήσει την σκοπιμότητα να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ποιόν άλλον αφορά η διαδικασία πλην της Χρυσής Αυγής;», σημείωσε ο κ. Κυρανάκης, την ώρα που οι αποκαλύψεις «καίνε» ακόμα και εντός Κουμουνδούρου (ΕΔΩ), με τις «κακές γλώσσες» να επαναφέρουν τις θεωρίες περί στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Αριστεράς.

Όταν κατηγορήθηκε από τον συνομιλητή του, κ. Ζαχαριάδη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πως η ΝΔ δεν άλλαξε τον ποινικό κώδικα, ο κ. Κυρανάκης απάντησε:

«Το ότι δεν άλλαξε ο Ποινικός κώδικας επί ΝΔ είναι ένα ψέμα, διότι μέσα σε τρεις μήνες, αφότου αναλάβαμε την διακυβέρνηση, αλλάξαμε τον Ποινικό Κώδικα και πολλά πλημμελήματα, τα οποία είχατε φέρει εσείς με τις αλλαγές, τα κάναμε ξανά κακουργήματα. Όμως σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και για μία μέρα να ισχύσει μία ευνοϊκότερη διάταξη σε έναν προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί να κάνει χρήση της ευνοϊκότερης διάταξης, ακόμα και αν ψηφιστεί μια πιο αυστηρή από οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση. Άρα λοιπόν τους κάνατε μια πολύ μεγάλη χάρη, ψηφίζοντας ένα Ποινικό Κώδικα, ο οποίος τους ρίχνει στα χαμηλά».

«Οι αλλαγές σας στον Ποινικό Κώδικα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την μία και μοναδική εγκληματική οργάνωση, της οποίας η υπόθεση ήταν σε εκκρεμότητα στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκείνη την εποχή. Άρα λοιπόν σας ρωτώ, ποια ήταν η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης αν δεν αφορούσε την Χρυσή Αυγή. Αφορούσε κάποιον άλλον;», ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον κ. Ζαχαριάδη να αποφεύγει σαφή απάντηση.

Δείτε το debate μεταξύ των δύο πολιτικών: