• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαλάρωση μέτρων: Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Χαλάρωση μέτρων: Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

synedriasi-epitrophs
Τι αναφέρουν πληροφορίες

Τα επόμενα βήματα στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα και της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να μπουν στο επίκεντρο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα θέματα που θα μπουν στο «τραπέζι» είναι η μουσική στους χώρους εστίασης και τους γάμους και η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Πελώνη: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου»

Την ίδια στιγμή, ένα από τα ζητήματα που φαίνεται πως θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση είναι το ενδεχόμενο της επέκτασης του ωραρίου της νυχτερινής κυκλοφορίας, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη να συνιστά υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών η κ. Πελώνη ρωτήθηκε για πόσο καιρό θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 00:30).

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», απάντησε αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο ζήτημα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας:

«Επί της παρούσης δεν περιμένω ότι θα αποφασιστεί κάτι καινούριο ως προς αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τα μέσα του Ιουνίου».

Ωστόσο, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

lifo/ photo eurokinissi