• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυριανή απεργία πλοίων: Τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, ζητά ο σύνδεσμος των ακτοπλόων

Αυριανή απεργία πλοίων: Τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, ζητά ο σύνδεσμος των ακτοπλόων

ploia 4 eurokinissi
Το ΣΕΕΝ έστειλε επιστολή

Τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης της αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων, ζητεί με επιστολή του προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Η επιστολή του ΣΕΕΝ έγινε με αφορμή την προκηρυχθείσα 24ωρη αυριανή απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αλλά και της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από το σύνδεσμο των ακτοπλόων προς το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματείο, για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης.

Η επιστολή του ΣΕΕΝ έχει ως εξής:

«Σχετικά με την προκηρυχθείσα απεργία της Π.Ε. Ναυτών ΕΝ στις 3/6, σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμός μας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης. Εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου για την οποία και θα σας ενημερώσουμε, παρακαλούμε για την σε κάθε περίπτωση εκ μέρους σας λήψη των απαραίτητων μέτρων την Πέμπτη 3/6 για τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων μας, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματά τους δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης της αίτησής μας, προκειμένου για την εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις αναγγελθείσες απεργίες της 24/9/2019 και 2/10/2019 και παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν κηρυχθεί παράνομες δια δικαστικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούσαν, δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων, λόγω της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης, κυρίως στα ηπειρωτικά λιμάνια, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τρίτα άτομα (ούτε επιβάτες, ούτε πληρώματα) στους καταπέλτες και γενικότερα στον χώρο αναχώρησης, παρακωλύοντας την ασφαλή λειτουργία των πλοίων μας, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αποπλεύσουν.

Πιστεύουμε ότι παρόμοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς αυτήν την κατεύθυνση».

photo eurokinissi