Αποκάλυψη Πέτσα: Πότε θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης στην οικονομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για την επάνοδο στην κανονικότητα. Τι ανέφερε για την απαραίτητη χρήση μάσκας από τους πολίτες και για τα οικονομικά μέτρα που είναι προ των πυλών.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά της έως τώρα. Ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στάθηκε στην έως τώρα επιτυχημένη διαχείριση της χώρας μας τονίζοντας πως:

«Είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση του κάθε Έλληνα που δεν έχει περάσει από τη βάσανο που έζησαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πήγαμε καλά στην πρώτη φάση και τώρα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα επόμενα που αφορούν την οικονομία».

Αναφορικά με τα νέα δεδομένα, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε πως τις ημέρες του Πάσχα η κυβέρνηση επεξεργαζόταν τα δεδομένα για να μπορεί τώρα να έχει λύσεις.

«Πριν το Πάσχα και έως τώρα, η κυβέρνηση και το κάθε υπουργείο ξεχωριστά επεξεργαζόταν το κάθε κομμάτι που παρουσιάστηκε, ναι είναι έτοιμη η αύξηση των δρομολογίων και θα αποφύγουμε τον συγχρωτισμό όσο είναι αυτό δυνατό»

«Η χρήση μάσκας στα Μ.Μ.Μ είναι απαραίτητη και για το δικό τους καλό, και για τους δικούς τους ανθρώπους και για το κοινό καλό»

Για το κόστος στη χρήση της μάσκας σε καθημερινή βάση και τις αντιδράσεις του κόσμου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι: «η μάσκα δεν είναι μόνο η χειρουργική, είναι η υφασμάτινες μάσκες και η οποιαδήποτε αυτοσχέδια μάσκα που προσφέρει προστασία. Θα δωθούν οδηγίες σήμερα το απόγευμα.

Στην αρχή της πανδημίας, υπήρξε τεράστιο έλλειμμα, έγινε πόλεμος διεθνώς για να προμηθευτούμε ικανοποιητικό αριθμό μασκών για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για το υπόλοιπο κοινό υπάρχει πληθώρα μασκών στην αγορά, όπως και υφασμάτινες μάσκες»

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε ότι οι κυβερνώντες «είμαστε υπέυθυνοι να βρούμε τους τρόπους να πάνε τα παιδιά στο σχολείο με ασφάλεια» και πως «κάθε μέρα, κάθε βδομάδα θα αξιολούμε τα δεδομένα»

Στον τομέα της οικονομίας, και στο πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον νέο κύκλο μέτρων που θα αφορά το να ενεργοποιεί η οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι αύριο (30/4) στη Βουλή θα γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ο πρωθυπουργός θα περιγράφει το σχέδιο για την επαλειτουργία της οικονομίας και το απόγευμα, το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη. Μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα έχουν έναν οδικό χάρτη μπροστά τους για τον Μάη και τον Ιούνιο.

Ενώ απαντώντας στις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Πέτσας ήταν κάθετος «δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί