Απεργία 16 Μαρτίου / Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο μετρό για την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό του ΗΣΑΠ καθώς επίσης και στο τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργία, ωστόσο τα μέσα θα κινηθούν κατά τις παραπάνω ώρες για την διευκόλυνση συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων στο μετρό, «έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο “κύμα” οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν ανήκουν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν κοινωνικό αγαθό».

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα, οφείλει να μην επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στη απονομή της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε συγκάλυψη» τονίζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Την ίδια στιγμή, οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, την υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών και φέρνουν στο φως τον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή, εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες».

Υπενθυμίζεται ότι και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν ότι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 π.μ έως τις 21:00.

Την ίδια μέρα, κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

avgi/eurokinissi

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί