Απειλείται με ακραία φτώχεια η Ελλάδα! Αγρότης έβαλε τα κλάματα – ΒΙΝΤΕΟ

Πλημμύρες και ακρίβεια ζωντανεύουν τον «εφιάλτη» για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση...

Είκοσι ημέρες μετά τις μεγάλες ζημιές στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» έχουμε νέες καταστροφές από τη νέα κακοκαιρία «Ελίας»!!!

Μπορεί η νέα κακοκαιρία να μην έχει την ένταση της προηγούμενης αλλά έχει φέρει το τελειωτικό χτύπημα στην αγροτική παραγωγή και οι ζημιές είναι τεράστιες.

Η Ελλάδα βρίσκεται εμπρός δύσκολων καταστάσεων!

Επιπλέον, υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή της προκαταβολής των αποζημιώσεων. Η ζωική παραγωγή πάει για τέλη Οκτωβρίου ενώ η φυτική πάει … «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Και χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνουν νέες φυτεύσεις.

Αγρότης στο Σωτήριο Λαρίσσης δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα, καθώς η φετινή αγροτική χρονιά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας χάθηκε, ενώ κινδυνεύει να χαθεί και εκείνη του 2024 και 2025!!! Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την τεχνητή ενεργειακή κρίση και την ραγδαία αύξηση των τιμών, απειλούν την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση με ακραία φτώχεια!!!

Η ζημιά είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Θεσσαλία καλλιεργείται το 1/3 της παραγωγής σιτηρών στνη χώρα ενώ μόνο στην Λάρισα καλλιεργούνται το 23,9% του σκληρού σιταριού και το 22,5% του κριθαριού. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται το 12,3% της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης της επικράτειας, που αντιστοιχεί σε 3.470.692 στρέμματα.

Σε ακόμα μεγαλύτερη πληγή σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίσσεται η απώλεια ζωικού κεφαλαίου που διαμορφώνεται σε 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση. Πλήγμα δέχθηκε και η μελισσοκομία, καθώς σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι απώλειες  στα μελισσοσμήνη ανέρχονται στις 47.666, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος. 

Προβλέπεται δε πως σύντομα οι φυσικές καταστροφές θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις και σε άλλες περιφέρειες της χώρας!!!

Photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί