υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.
Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι’ αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.
Το θέμα θα επανεξεταστεί κι αύριο το πρωί σε νέα σύσκεψη.
«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε οτι θα παραμείνουν ανοικτοί. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.
«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:
«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκιλφόϊλ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
- Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας
- Άνδρας στη Σιβηρία πήγε να ξεπαγώσει το αμάξι του…και το πυρπόλησε! ΒΙΝΤΕΟ
- Μ. Χρυσοχοΐδης: Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας
- Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του ανώτατου ηγέτη θα ήταν κήρυξη πολέμου
- Ο Ρούτε δηλώνει ότι μίλησε στον Τραμπ για “την κατάσταση ασφαλείας” στη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Απίστευτο! Ο Ινδός αστροναύτης Shubhanshu Shukla πήρε μαζί του στο διάστημα… υφαντά από τη χώρα του, vid
- Το ρομποτικό άλογο μπαίνει στην παραγωγή…και δεν είναι σενάριο ταινίας! vid
- Ανάμεσα σε πολιτικές «συμπληγάδες» ηγέτες της Ευρώπης
- Καρχαρίας δάγκωσε 13χρονο στο λιμάνι του Σίδνεϊ – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση









