Νωρίτερα από το αναμενόμενο, κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες, θα ανοίξει η εστίαση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών στρέφεται προς το άνοιγμα του κλάδου της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή που υπάγεται στο Υπ. Υγείας δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαϊου ή την Τρίτη 4 του μήνα με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Θυμίζουμε ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νομβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά.
Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά τις γιορτινές μέρες, η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων ήταν κάθετα αρνητικοί, παρά τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται κάθε μέρα στα κανάλια.
Αυτό που πρότειναν είναι να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά όχι πριν τις 14 Μαΐου.
Για τα σχολεία (Γυμνάσια-Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) οι ειδικοί, όπως και η κυβέρνηση, κλίνουν στο σενάριο του ανοίγματος αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή στις 10 του μηνός.
Σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα και την απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιτροπή πρότεινε να τίθεται σε ισχύ από τις 10 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο, με δεδομένο ότι ο εορτασμός της Ανάστασης θα γίνει στις…21:00, η απαγόρευση θα ξεκινήσει από τις 23:00.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας
- Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σούταρε με νεαρές αθλήτριες ποδοσφαίρου, vid
- Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου – Όλες οι αλλαγές
- Τραμπ για Ιράν: «Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»
- Κρήτη: Κοινό ψήφισμα τριών δημάρχων για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών σε δυσπρόσιτες περιοχές
- Σοκ στη Βρετανία: Έφηβος μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο αγόρια 12 και 13 ετών μέσα στο σχολείο τους
- Κάτω Πατήσια: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών τον Δεκέμβριο του 2025









