Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ! Αποσύρεται από υποψήφιος ο Κατρούγκαλος…

Τρεις μέρες πριν από το άνοιγμα των κάλπεων...

Την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023, ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη δήλωσή του σχετικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι χθεσινοβραδινές του δηλώσεις προκάλεσαν την “έκρηξη” από τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πολλοί θυμήθηκαν τι εστί «νόμος Κατρούγκαλου» για την μεσαία τάξη.

Η δήλωση Κατρούγκαλου:

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς.

Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Της ανακοίνωσης Κατρούγκαλου προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα τον είχε “αδειάσει” ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καμία αναφορά για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί