Ανήκουστο! Η διεθνής αμνηστία κατηγορεί την Ελλάδα για όσα έγιναν στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία «πισώπλατη μαχαιριά» κατά της Ελλάδας.

Απίστευτες καταγγελίες που μέχρι πρότινος τις ακούγαμε από τα κέντρα παραγωγής Fake News της Άγκυρας υιοθετούν εμμέσως τα Ηνωμένα Έθνη.

Με όργανο την γνωστή τοις πάσι ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία», η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο επειδή…τόλμησε να υπερασπιστεί τα σύνορά της στον Έβρο από τους εισβολείς του Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα με καταφανείς δηλώσεις κατά της χώρας μας, η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαιώνει από την πλευρά της την ύπαρξη δύο νεκρών αλλοδαπών και μίας αγνοούμενης στον Έβρο, θεωρώντας ως υπαίτια την Ελλάδα.

Στην άκρως προκλητική μάλιστα έκθεση που συντάχθηκε και θα ζήλευαν μέχρι και οι δημοσιογράφοι του Ερντογάν αναφέρεται:

«Οι ελληνικές συνοριακές σταμάτησαν την κίνηση των ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα, ενισχύοντας τους ελέγχους, στέλνοντας αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και αληθινές σφαίρες»

Μάλιστα ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη, Μάσιμο Μοράτι, κατηγορεί την Ελλάδα πως η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανδρών αλλοδαπών «με τραγικό τρόπο», περιγράφοντας τον…αισχρό τρόπο που φέρθηκε η χώρα μας στους δήθεν πρόσφυγες στον Έβρο.

Οι καταγγελίες είναι πράγματι ανήκουστες και αναφέρουν μέχρι και πυροβολισμούς στο στήθος (προφανώς από ελληνικές δυνάμεις) ενός 43χρονου άνδρα από το Πακιστάν του Μοχάμαντ Γκουλζάρι.

Η εν λόγω έκθεση μάλιστα υποστηρίζει πως σε περιστατικό που έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου, μαζί με τον άνδρα από το Πακιστάν που σκοτώθηκε, σύμφωνα πάντα με την Διεθνή Αμνηστία, τραυματίστηκαν άλλα 5 άτομα τα οποία διακομίστηκαν σε τουρκικό νοσοκομείο.

Οι κατηγορίες για την «απάνθρωπη στάση των Ελλήνων» στον Έβρο δίνουν και παίρνουν, την ώρα που δεν γίνονται παρά ελάχιστες αναφορές στον λόγο αλλά και στο ποιόν όλων αυτών των ορδών που είχε «αγκυροβολημένους» επί βδομάδες ο Ερντογάν στα σύνορα.

Πάρτε μία γεύση:

«Οι συνοριοφύλακες χτύπησαν τους ανθρώπους (αλλοδαπούς) τους κράτησαν στην παραμεθόρια περιοχή για ώρες και μερικές φορές ημέρες και στη συνέχεια τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες δήλωσαν στην Αμνηστία ότι τα συνοριακά στρατεύματα έχουν επίσης πάρει τα χρήματά τους – σε ορισμένες περιπτώσεις χιλιάδες δολάρια και τη μόνη αποταμίευσή τους – με την οποία ελπίζουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη».

Ωστόσο η εικόνα «μιλάει» από μόνη της για το τι πραγματικά συνέβαινε -και κατά περίπτωση συνεχίζει να συμβαίνει- στον Έβρο:

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί