Αλλοδαποί «εποικίζουν» ελληνικό χωριό στα σύνορα με την Αλβανία – Λεηλατούν σπίτια και εκκλησία

Εικόνες ΣΟΚ...

Όπως σας ενημερώσαμε προσφάτως, δεκάδες παράνομοι μετανάστες έχουν μεταφερθεί στην Ιεροπηγή Καστοριάς (διαβάστε ΕΔΩ)

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο και διογκώνεται.

Κάτοικοι της Ιεροπηγής καταγγέλλουν στην τοπική εφημερίδα “Ορίζοντες”  πως έχουν κατατρομοκρατηθεί, καθώς λαμβάνει χώρα μία «σιωπηλή κατάκτηση», όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

«Δεν νιώθουμε ασφάλεια, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω κορωνοϊού και βλέπουμε από τα παράθυρά μας, να έχουν κατακλείσει τους δρόμους μετανάστες», δήλωσε στην εφημερίδα πολίτης της Ιεροπηγής, συμπληρώνοντας ότι στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου έχουν γίνει βανδαλισμοί.

«Η αστυνομία  κάνει περιπολίες στην περιοχή μας, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω κορωνοϊού. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε πως το προσωπικό της Αστυνομικής Υπηρεσίας  δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλου του Νομού Καστοριάς οι οποίες είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα, αλλά πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος ότι και εμείς νιώθουμε εκτεθειμένοι», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε άδεια κτίρια. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομίας, οι εισβολείς δεν δίστασαν να σπάσουν πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να εγκατασταθούν, με το έτσι θέλω, στα σπίτια του χωριού.

Η Ιεροπηγή είναι ορεινό χωριό του νομού Καστοριάς. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις πλαγιές του Τρικλάριου Όρους και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Μακεδονίας. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από τα αλβανικά σύνορα.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από orizontespress.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί