Άγνοια δηλώνει ο Βαρουφάκης για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Ήμουν Υπουργός λίγους μήνες»

Τι απάντησε στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε για τα όσα διαδραματίζονταν «πίσω από τις κλειστές πόρτες».

«Έχουμε καταγγείλει από την αρχή όλες τις διαδικασίες που έχουν καταστήσει αναξιόπιστη την πολιτική σκηνή της χώρας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως «θάβονται τα πραγματικά σκάνδαλα και δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπεύθυνους».

Παράλληλα ανέφερε πως «όλες οι κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση είχαν τα μαγαζάκια τους και δρούσαν εις βάρος των πολιτών της Ελλάδας».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα αδιάφθορο σώμα που θα αποδίδει δικαιοσύνη».

Ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει εάν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ήταν υπουργός για λίγους μήνες».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 δήλωσε «ότι αν άγγιζε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έπαιρνα κάποια απάντηση».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως όταν μπήκε στην κυβέρνηση θεωρούσε πως θα είχε συμμάχους ανθρώπους της τρόικας στην αντιμετώπιση της διαφθοράς σημειώνοντας πως αποδείχτηκε το αντίθετο.

Τέλος, εκτίμησε ότι «φέτος το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι από 10 έως 15% του ΑΕΠ» λέγοντας ότι «θα υπάρξει ένα νέο μνημόνιο, κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».

(parapolitika – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί