Άδωνις Γεωργιάδης: 170.000 μετακλήσεις (πολιτών τρίτων χωρών) έχουν ήδη εγκριθεί για εργάτες γης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μίλησε στο LIVE NEWS για το νομοσχέδιο που αφορά τη νομιμοποίηση μεταναστών ώστε να λυθεί, όπως αναφέρεται, το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης.


Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το έλλειμα σε εργάτες της γης, της βιομηχανίας, στην εστίαση και τουρισμό είναι πάνω από 500.000 άτομα.

«Όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα εξαρτώνται από το εργατικό δυναμικό όπως και τα χωράφια όπου υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που δεν έχουν εργάτες. Τώρα το ποια θα είναι η λύση, θα δούμε, είναι πολλές. Τα αιτήματα μετακλήσεων ξεπερνούν τους 700.000 ανθρώπους. Δεν θα δώσω τόσες», είπε αρχικά.

«Πάντα λέμε πως ο αριθμός για τη χρήση εργαζομένων από το εξωτερικό, θέλουμε να είναι όσο γίνεται μικρότερος για να ενθαρρύνουμε τον εγχώριο πληθυσμό. 170.000 μετακλήσεις έχουν ήδη εγκριθεί. Και συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Από την μία έχουμε ένα μεγάλο δείκτη ανεργίας αλλά δεν υπάρχει ζήτηση», πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό mega:

(photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί