ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ από Μόσχα: «Ο Μπάιντεν πιέζει την Ευρώπη να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία, την ώρα που οι παραδόσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν»

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (Ρωσικής Βουλής) ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για πλήρη απαγόρευση των ρωσικών προμηθειών πετρελαίου.

Ο Βολόντιν υπενθύμισε ότι ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι τα ρωσικά πλοία δεν θα γίνουν δεκτά στα αμερικανικά λιμάνια.

Ωστόσο, μόνο τον Μάρτιο οι παραδόσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, από 2,325 σε 4,218 εκατ. βαρέλια.

Έτσι, η Ρωσία κατατάσσεται πλέον στην έκτη θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων προμηθευτών πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον ανάγκαζε τα κράτη της ΕΕ να εγκαταλείψουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, «είναι εμφανή τα δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Τώρα αφήστε τους ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους να εξηγήσουν γιατί οι πολίτες τους πρέπει να αντέξουν την άνοδο των τιμών του Μπάιντεν», κατέληξε ο Βολοντίν.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί