Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών που ανήκαν κάποτε στην σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης, είναι τεταμένες εδώ και καιρό, αλλά η εισβολή στην Ουκρανία έχει αυξήσει την καχυποψία για τις προθέσεις της Μόσχας.
Ο εν λόγω Ρώσος πολίτης διαμένει στην Πολωνία 18 χρόνια και είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη στις 6 Απριλίου και προφυλακίστηκε για διάστημα τριών μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου.
«Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας, αποδεικνύουν ότι ο άνδρας, λάμβανε εντολές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, συνέλεγε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.
Τον Μάρτιο, η Πολωνία είχε απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες που εργάζονταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και η Μόσχα απάντησε απελαύνοντας αυτόν τον μήνα 45 Πολωνούς διπλωμάτες.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπλόκα Βοιωτίας: Ετοιμάζονται για αποκλεισμό και των παραδρόμων οι αγρότες
- Το Χ βρήκε τη λύση για την Γροιλανδία: Ο Μπάρον Τραμπ να παντρευτεί την Ισαβέλα της Δανίας!
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αγγ. Συρίγος προσπαθεί να «μπαλώσει» την γκάφα Μητσοτάκη για τη “σύλληψη” Μαδούρο
- Γ. Μπρατάκος – EBEA για μπλόκα αγροτών: Κάθε ώρα αποκλεισμού του εθνικού δικτύου προκαλεί τεράστιο κόστος
- Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ
- Η Αρμενία κατασκευάζει το μεγαλύτερο άγαλμα του Χριστού στον κόσμο, vid
- Λίβανος: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αφοπλισμού της Χεζμπολάχ
- Χατζηδάκης για αγρότες: Θα αντιληφθούν και οι ίδιοι πως έχει παραγίνει το πράγμα με τα μπλόκα
- Ο κ. Μητσοτάκης αντί να λύσει τα προβλήματα των αγροτών, τους στέλνει τα ΜΑΤ – Να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας
- ΥΠΕΞ Ταγιάνι: «Δεν νομίζω ότι ο Τραμπ θέλει να πραγματοποιήσει εισβολή στη Γροιλανδία»









