Ανησυχία έχει προκαλέσει στις δεξιές τάξεις της Ευρώπης το τελευταίο περιστατικό με την ακύρωση του πρώτου γύρου των ρουμανικών προεδρικών εκλογών, όπου επικράτησε ο αντιδιεθνιστής υποψήφιος.
Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ξέσπασε «κύμα» αισιοδοξίας πως οι δεξιές δυνάμεις θα μπορούσαν να αναλάβουν την εξουσία σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως συμβαίνει στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.
Ωστόσο, όπως γράφουν ΜΜΕ, τα πράγματα στην Ευρώπη είναι πολύ πιο δύσκολα για τους δεξιούς και δεν αποκλείουν ακόμα και βίαιες μεθόδους άπαξ και ενδυναμωθεί περαιτέρω η λεγόμενη Εθνική Δεξιά.
Ήδη στην Γερμανία, όπως σχολιάζεται, επιχειρείται να τεθεί υπό απαγόρευση το δεξιό AfD, το οποίο έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις με τάση ανόδου.
Στην έτερη χώρα του λεγόμενου γαλλογερμανικού άξονα, δηλαδή την Γαλλία, η άνοδος των δεξιών δυνάμεων καταπολεμάται σφοδρά από την διεθνιστική αριστερά/κεντροαριστερά, τονίζουν τα ρεπορτάζ. Μετά την δεξιά νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών τα διεθνιστικά κόμματα από την κετροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά συνασπίστηκαν για να αποτρέψουν πιθανή αντιδιεθνιστική διακυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά την Βρετανία, μπορεί να μην υπάρχει το κατάλληλο δεξιό κόμμα για διεκδικήσει την εξουσία, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως μεταδίδεται, έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις εναντίον δεξιών ή απλά πατριωτικών ακομμάτιστων απόψεων, οι οποίες αποκαλούνται ρατσιστικές, περιορίζοντας, σύμφωνα με διαμαρτυρίες πολιτών, την ελευθερία του λόγου.
Η απόφαση, ωστόσο, στην Ρουμανία, να ακυρωθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, στον οποίο προηγείτο ο δεξιός υποψήφιος ήταν, κατά πολλούς, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και δείχνει, κατά πολλούς, πως σιγά-σιγά εγκαταλείπονται ακόμα και οι δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες τόσο καιρό διατυμπανίζοντας ως κάτι το «ιερό» και το «ανέγγιχτο».
Οι διεθνιστές δείχνουν να είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να εμποδίσουν την στροφή προς τα δεξιά, ακόμα και αν αυτό σημάνει σύγκρουση στους δρόμους και χάος, καταλήγουν τα δημοσιεύματα.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον «χορό» των ρίχτερ παραμένει η Ήπειρος
- Ζήτησε ένα σπιτάκι για παιχνίδι – Δείτε τι της έφτιαξαν τα αδέρφια της χωρίς χρήματα, vid
- Ισπανίδα εξηγεί με χιούμορ σε βίντεο τι της αρέσει και τι όχι στην Ελλάδα
- Η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Vid
- Νέο κύμα ιρανικών πυραύλων κατά Ιεροσολύμων και Τελ Αβίβ
- Παναθηναϊκός-Μπενίτεθ: «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, ο Γιάγκουσιτς θέλει το χρόνο του»
- Στο Μεσολόγγι αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης για την 200ή επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Το καλύτερο πρωινό ρόφημα για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με διαιτολόγους
- Άνοιξε η συζήτηση στην Ευρώπη για «δελτίο στα καύσιμα» – Τι απαντά η Αθήνα
- Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από τα ρούχα









