Βρυξέλλες: Οι αγρότες ξανά στους δρόμους με σύνθημα: «Δίκαια εισοδήματα για τους αγρότες τώρα!»

Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων από όλη την Ευρώπη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, κάνοντας εκστρατεία για δίκαιες αμοιβές.

Η επίδειξή τους θα συμπέσει με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας και θα προηγηθεί της Διεθνούς Ημέρας Γάλακτος, καθώς και δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη διαμαρτυρία, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις 12:00, θα παρελαύνουν αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ιρλανδία και τη Δανία υπό το μάντρα «Δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες, τώρα!».

«Για χρόνια, βλέπουμε τα κέρδη των αγροτών να υπολείπονται, αναγκάζοντας πολλούς να εγκαταλείψουν τα προς το ζην», εξήγησε η Silvia Däberitz, Γενική Διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού European Milk Board, που διοργανώνει τη διαμαρτυρία. Ο Däberitz τόνισε μια ανησυχητική τάση που βλέπει λιγότερους νέους να εισέρχονται στον αγροτικό τομέα. Αυτό έχει αντίκτυπο τόσο στην επισιτιστική κυριαρχία όσο και στην ασφάλεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως εκ τούτου, οι γαλακτοπαραγωγοί θα αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να καλέσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και όλες τις γεωργικές οργανώσεις, να υποστηρίξουν ενεργά τα δίκαια εισοδήματα για τον κλάδο τους.

Η παρέλαση αναμένεται να προσελκύσει αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες με πλαστικές αγελάδες σε φυσικό μέγεθος βαμμένες σε εθνικά χρώματα. Θα ξεκινήσει το μεσημέρι από την Place Luxembourg και θα κατευθυνθεί προς τον κυκλικό κόμβο Schuman. Ο Däberitz σημείωσε ότι ενώ οι παραγωγοί δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο ράλι με τρακτέρ, δεν θα αποκλειστεί η παρουσία λίγων γεωργικών μηχανημάτων.

Διακοπές στην κυκλοφορία αναμένονται από τα ξημερώματα στην περιοχή των Βρυξελλών, ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή συνοικία, ανέφερε η αστυνομική ζώνη Brussels-Capital/Ixelles σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Συνιστάται στους επιβάτες να κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ειδικά του μετρό και των τρένων.

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί