Βρετανοί: «Δεν θα αντέξουμε πάνω από δύο μήνες σε έναν πόλεμο με τον Πούτιν»

Άρχισαν τα...δράματα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεμείνει από πυρομαχικά και εξοπλισμό σε λιγότερο από δύο μήνες σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας του Πούτιν», παραδέχτηκε ένας ανώτερος αξιωματούχος στη Βρετανία προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το μέλος της επιτροπής Άμυνας των Τόρις, Mark Francois, είπε κατά λέξη τα εξής:

«Δεν θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε τον Πούτιν για περισσότερους από μερικούς μήνες σε έναν πλήρη πόλεμο επειδή δεν έχουμε τα πυρομαχικά και τα αποθέματα εξοπλισμού για να το κάνουμε. αλήθεια δεν είναι;»

Ο αναπληρωτής αρχηγός του βρετανικού επιτελείου άμυνας, αντιστράτηγος Sir Rob Macgowan, αναγνώρισε ότι αυτό ήταν αλήθεια.

Ο ίδιος με τη σειρά του είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να διαχειριστούν τον «επιχειρησιακό κίνδυνο» που προέκυψε από την έλλειψη των πόρων που θα ήθελε σε μελλοντικούς πολέμους.

Η δραματική αυτή προειδοποίηση έρχεται λίγο αφότου ο Grant Shapps, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε στους βουλευτές ότι είχε πιέσει στον Rishi Sunak και τον Jeremy Hunt για να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την άμυνα στον πρόσφατο προϋπολογισμό για την ενίσχυση των Ε.Δ.

Εμφανιζόμενος ενώπιον των βουλευτών στην επιτροπή άμυνας των Κοινοτήτων, ο ανώτερος αξιωματικός των Βασιλικών Πεζοναυτών είπε:

«Για όσους παρακολουθούν και ακούνε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι έτοιμο για πόλεμο αποκλειστικά με τη Ρωσία, είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ και υπάρχει (αμοιβαία αμυντική συμφωνία) το Άρθρο 5, δεν θα βρισκόμασταν ποτέ σε αυτή την κατάσταση.

Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουμε για πυρομαχικά αυτή τη στιγμή … το οποίο είναι σημαντικό. Δεν ανταποκρίνεται όμως σις απειλές που αντιμετωπίζουμε.

Είμαστε ξεκάθαροι ότι πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα, πάνω σε αυτό που ονομάζουμε ολοκληρωμένη αντιπυραυλική άμυνα».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί