Η αποστολή στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Βρετανία χωρίς τα σχετικά έγγραφα είναι μια από τις βασικές πολιτικές του Σουνακ αλλά τα νομικά και κοινοβουλευτικά εμπόδια που έχει αντιμετωπίσει έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα αρχίσει να εφαρμόζεται.
Ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι οι πτήσεις απέλασης δεν θα αναχωρήσουν πριν από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου αλλά έχει δεσμευθεί ότι εάν κερδίσει, θα ξεκινήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις κατά περίπου 20 μονάδες, έχει δεσμευθεί να ακυρώσει το σχέδιο εάν εκλεγεί.
Σε έγγραφα που έχουν υποβληθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο προσφυγής κατά του σχεδίου αυτού από την οργάνωση Asylum Aid, δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι στόχος είναι να «πραγματοποιηθούν μετακινήσεις με πτήση προς τη Ρουάντα στις 23 Ιουλίου 2024 (και όχι νωρίτερα)».
Ωστόσο, ο δικηγόρος της κυβέρνησης Έντουαρντ Μπράουν δήλωσε στη συνέχεια στο δικαστήριο ότι με βάση την «επικαιροποιημένη επιχειρησιακή ενημέρωση» από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει στις 24 Ιουλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ουκρανονάτο επιχείρησε να πλήξει με δεκάδες drones την κατοικία του Πούτιν!
- ΑΑΔΕ: Ποιές ψηφιακές πλατφόρμες βάζουν «λουκέτο» για την Πρωτοχρονιά
- Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κόστος λειτουργίας και επιδείνωση ρευστότητας λόγω της ακρίβειας δηλώνουν οι βιοτέχνες









