Βρετανία: Ο Σούνακ έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών – Η απροσδόκητη εμφάνιση Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έπαυσε την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν από τα καθήκοντά της. Την Μπράβερμαν αντικαθιστά ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι διεξάγεται ανασχηματισμός της ομάδας των κορυφαίων υπουργών του Σούνακ, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

«Σήμερα ο #RishiSunak ενισχύει την κυβερνητική ομάδα του για να θέσει σε εφαρμογή μακροπρόθεσμες αποφάσεις για ένα καλύτερο μέλλον», γράφει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Μετά από μέρες έντονων πιέσεων για την απομάκρυνση της Μπράβερμαν, ο πρωθυπουργός της ζήτησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και εκείνη δέχτηκε.

Η κίνηση αυτή απειλεί να προκαλέσει μεγάλη ρήξη μεταξύ του Σούνακ και των βουλευτών των Τόρις, με εκείνους στα δεξιά του κόμματος να έχουν μάλιστα απειλήσει να επαναστατήσουν για την εκδίωξη της Μπράβερμαν.

Λίγα λεπτά μετά την απόλυση της Μπράβερμαν, ο Τζέιμς Κλέβερλι εθεάθη να μπαίνει στο No10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε θεωρηθεί ως πιθανός αντικαταστάτης της Μπράβερμαν εν μέσω ολοένα αυξανόμενων εικασιών εδώ και μέρες ότι η τελευταία επρόκειτο να απολυθεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εθεάθη επίσης να εισέρχεται στο γραφείο του Σούνακ στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Η απομάκρυνσή της Μπράβερμαν έγινε καθώς η πρώην υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε πολλαπλές εκκλήσεις να σταματήσουν οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι οι δρόμοι του Λονδίνου «μολύνονται από μίσος, βία και αντισημιτισμό» και χαρακτηρίζοντας «άρρωστα» τα συνθήματα και τα πλακάτ στην πορεία του Σαββάτου.

Μετά την απόλυσή της, η Μπράβερμαν είπε ότι «ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως υπουργός Εσωτερικών», συμπληρώνοντας: «Θα έχω περισσότερα να πω εν ευθέτω χρόνω».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί