Οι νεαροί ενήλικες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να περνούν ένα σαββατοκύριακο τον μήνα προσφέροντας εθελοντική εργασία στη διάρκεια ενός χρόνου ή να καταλάβουν μια από τις 30.000 θέσεις για να πραγματοποιήσουν θητεία ενός χρόνου στις ένοπλες δυνάμεις, είπε ο Σούνακ.
Η ανακοίνωση ακολουθεί χθεσινά σχόλια του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάμερ ότι τάσσεται υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους 16χρονους και 17χρονους.
Οι Τόρις του Σούνακ υπολείπονται στην πρόθεση ψήφου κατά πολύ του Εργατικού Κόμματος.
“Η Βρετανία σήμερα αντιμετωπίζει ένα μέλλον περισσότερο επικίνδυνο και διχασμένο. Αναμφίβολα απειλούνται οι δημοκρατικές μας αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που θα θεσπίσουμε ένα τολμηρό νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας για 18χρονους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σούνακ.
Το κόμμα του ανακοίνωσε ότι η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που θα εξοικονομηθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και από το Κοινό Ταμείο Ευημερίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο στοχεύει στη μείωση της περιφερειακής οικονομικής ανισότητας.
Πολιτικοί του Εργατικού Κόμματος πάντως ειρωνεύτηκαν την ανακοίνωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις εις βάρος όσων δεν υπηρετήσουν, αλλά ότι θα υποχρεούνται να το κάνουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιον τρόπο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΝΑΤΟ VS Πούτιν: Ένα ΒΙΝΤΕΟ που εξηγεί πολλά
- Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή ίσως ξεκαθαρίσει τα πράγματα και στην Ουκρανία
- Ιρανικός στρατός: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Ορμούζ
- «Γιατί άλλαξε τόσο πολύ;»: Σε σοκ τα στελέχη του MAGA, βλέπουν έναν «άλλο» Τραμπ
- Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου
- Κορυφαίοι διπλωμάτες των ΗΠΑ θα επισκεφθούν το Κίεβο μέσα στον Απρίλιο
- Στον «χορό» των ρίχτερ παραμένει η Ήπειρος
- Ζήτησε ένα σπιτάκι για παιχνίδι – Δείτε τι της έφτιαξαν τα αδέρφια της χωρίς χρήματα, vid
- Ισπανίδα εξηγεί με χιούμορ σε βίντεο τι της αρέσει και τι όχι στην Ελλάδα
- Η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Vid









