Βρετανία: Απίστευτη υπόθεση με μυστικό αστυνομικό που κορόιδευε επί… 19χρόνια γυναίκα

Ζούσε διπλή ζωή χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του επιχειρηματία που του είχαν δώσει για τις μυστικές αποστολές του - Από την οικογένεια της γυναίκας καταγγέλλεται ότι έγιναν απόπειρες συγκάλυψης.


Ένας μυστικός αστυνομικός στη Βρετανία χρησιμοποίησε την ψεύτικη ταυτότητα που είχε δημιουργήσει για να παραπλανήσει μια γυναίκα, με την οποία έκανε σχέση που κράτησε για 19 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με την Guardian, για περίπου 2 δεκαετίες ο συγκεκριμένος άνδρας απέκρυπτε την πραγματική του ταυτότητα και το επάγγελμά του από τη γυναίκα που είχε στο πλευρό του, με την οποία μάλιστα απέκτησε και ένα παιδί. Ακόμα και στο πιστοποιητικό γέννησης του γιου τους, το όνομα πατρός που αναγράφεται είναι το ψεύτικο όνομα που χρησιμοποιούσε ο αστυνομικός στις μυστικές αποστολές του, όπου εμφανιζόταν σαν επιχειρηματίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο ανεξάρτητος εποπτικός οργανισμός για την δεοντολογία των αστυνομικών IOPC διεξάγει έρευνα για ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας του Έιβον και Σόμερσετ, που φέρονται να γνώριζαν την αλήθεια για τη διπλή ζωή του άνδρα από το 2013, αλλά περίμεναν τουλάχιστον επτά χρόνια μέχρι να ενημερώσουν τη γυναίκα που είχε εξαπατηθεί.

Η γυναίκα, που στο δημοσίευμα της Guardian αναφέρεται απλώς ως «Μέρι» δεν επιθυμεί να μιλήσει δημόσια για όσα της συνέβησαν, ωστόσο συγγενείς της είπαν στην εφημερίδα ότι από τότε που έμαθε την αλήθεια «έχει γίνει η σκιά του προηγούμενου εαυτού της». «Αυτή η υπόθεση την έχει τσακίσει. Έχει αυτοκτονικές τάσεις, κλαίει καθημερινά, δεν κοιμάται και νιώθει συνεχώς φοβισμένη« λέει η αδελφή της «Μέρι».

Η «Μέρι» ανακάλυψε την αλήθεια για τον άνδρα που επί 19 χρόνια νόμιζε ότι ήταν κάποιος άλλος το 2020, λίγο καιρό αφότου το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε. Η ανακάλυψη αυτή σόκαρε όλη την οικογένειά της, που είχε πέσει θύμα εξαπάτησης. Ο πατέρας της κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω του άγχους που του προκλήθηκε και η μητέρα της ξεκίνησε να παίρνει αντικαταθλιπτικά. «Διαλυθήκαμε ως οικογένεια» λέει χαρακτηριστικά η αδελφή της «Μέρι».

Η οικογένεια επίσης καταγγέλλει πως τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται bullying και απειλές από την αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ, προκειμένου να μη μιλήσουν σε δημοσιογράφους για ότι έχει γίνει. Όπως λένε, ανώτατοι αξιωματικοί τους είπαν ότι η αποκάλυψη της αλήθειας θα προκαλούσε αναταραχή στην κοινότητα, σε μια προσπάθεια (όπως πιστεύει η εξαπατημένη οικογένεια) να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Η αστυνομία του Έιβον και Σόμερσετ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βρετανικής εφημερίδας για σχολιασμό, ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση εχθές ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό. «Αναγνωρίζουμε και κατανούμε τον ολέθριο αντίκτυπο που είχε αυτή η υπόθεση στους εμπλεκόμενους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρεται πάντως στους ισχυρισμούς ότι η κοροϊδία που κράτησε 2 δεκαετίες γινόταν εν γνώσει των ανωτέρων του μυστικού αστυνομικού.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί