«ΒΟΜΒΕΣ» Ζαχάροβα: Αυτό ζητούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα, vid

Τι θα πράξει η Αθήνα;;;

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε σε συνέντευξη στον Real Fm, σχετικά με δημοσίευμα «ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μας ζητούν όπλα για την Ουκρανία ως αντάλλαγμα για την πώληση των F-35. Θέλω το σχόλιό σας», καθώς κυκλοφορεί η φήμη πως οι Αμερικανοί θέλουν να αποσταλούν στην Ουκρανία οι ρωσικοί S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, ως αντάλλαγμα για τα F-35!

Ο υπουργός απάντησε στην ερώτηση:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανειλημμένως έχουν ζητήσει από την Ελλάδα περισσεύματα πυρομαχικών να δοθούν στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε και δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

Και από την άλλη, και σε αυτό θέλω να σας είμαι ειλικρινής, πυρομαχικά τα οποία πρόκειται να λήξουν σε έναν ορατό ορίζοντα, άρα σημαίνει ότι εμείς ούτως ή άλλως θα πρέπει κάποια στιγμή να τα αντικαταστήσουμε και μπορεί να πουληθούν, είναι πολύ μεγάλο κέρδος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις γιατί έχουμε ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Είναι χρήσιμο πράγματα τα οποία είτε μας περισσεύουν, είτε θα λήξουν και άρα θα πρέπει να τα αντικαταστήσουμε, να μπορούμε να τα πουλήσουμε και με τα χρήματα αυτά να αγοράσουμε κάτι άλλο.

Δεν θέλω να μπω, επειδή υπάρχει ένα στοιχείο απορρήτου, σε αριθμούς συγκεκριμένους, αλλά σας διαβεβαιώ ότι επειδή έχουμε «πέλαγος» αναγκών. είναι πολύ-πολύ χρήσιμα τα δεκάδες εκατομμύρια που μπορούμε να πάρουμε από ορισμένα πράγματα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα και λέγοντας πως οι Αμερικανοί θέλουν να αρπάξουν τα τελευταία αποθέματα σε όπλα και πολεμοφόδια αλλά και τα τελευταία χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πετάξουν στην μαύρη τρύπα της Ουκρανίας!

Σε σχέση με την Ελλάδα είπε πως οι ΗΠΑ υπόσχονται πολλά και τελικά να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, προσθέτοντας, όπως θα δείτε στο βίντεο, πως οι Αμερικανοί προσπαθούν να πείσουν την Αθήνα να παραδώσει στο Κίεβο τους S-300 και τα πυρομαχικά τους με ισχνά ανταλλάγματα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί