«ΒΟΜΒΑ» Μεντβέντεφ: Περιμένετε τους ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, vid

Τι δήλωσε στο Al Jazeera ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός

«Η Ρωσία είναι υπέρ του διαλόγου για όλα τα θέματα, αλλά θα πρέπει να είναι ένας διάλογος που λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της και στοχεύει στην δημιουργία αδιαίρετης ασφάλειας στον κόσμο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.

Σχολιάζοντας την ανάρτησή του στο Telegram του Μαΐου που απαριθμεί 10 ζοφερές συνέπειες των αντιρωσικών κυρώσεων για τον κόσμο, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι δεν πρόκειται για προβλέψεις, αλλά για «πράγματα που έχουν ήδη συμβεί».

«Μπορεί κανείς να έχει διαφορετική στάση γι’ αυτό, μπορεί να πιστέψει ότι οι ιππείς της Αποκάλυψης είναι ήδη καθ’ οδόν και όλη η ελπίδα είναι στον Παντοδύναμο Θεό. Ωστόσο, μπορεί και να προσπαθήσει να μετριάσει αυτή την διεθνή κατάσταση», είπε ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από την διεθνή κοινότητα» και είναι έτοιμη να συνομιλήσει. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλοι Ρώσοι πολιτικοί το έχουν δηλώσει επανειλημμένα σε διάφορους χώρους.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διάλογο για όλα τα θέματα, αλλά με σεβασμό που θα λαμβάνει υπόψη την κυριαρχία μας, τις ανησυχίες μας και στοχεύει στη δημιουργία αδιαίρετης ασφάλειας· όχι προς το συμφέρον μεμονωμένων χωρών, αλλά στο όνομα μιας αδιαίρετης ασφάλειας. Οι συνέπειες μπορούν να μειωθούν – εάν κάνουμε τις σωστές συζητήσεις, εάν διαπραγματευτούμε με τον σωστό τρόπο», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

photo kremlin. ru

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί